Zuhanykabin részei

zuhanyajtó - zuhanykabin részeiA zuhanykabint gyakran egy egységes, megbonthatatlan egésznek tekintjük, pedig izgalmas, különböző egységekből készül.

Nézzük meg egyenként, mert a részek tulajdonságai alkotják az egészet. A zuhanykabinok titkos összetevői, amik kényelmessé és varázslatossá tehetik a zuhany élményét, a részekben vannak elrejtve.

Zuhanykabin részei – Zuhanytálca

A zuhanytálca a zuhanykabin alja. Tulajdonképpen ebbe lépünk bele, amikor „belépünk a zuhanykabinba”.

A zuhanytálca formája határozza meg a zuhanykabin megjelenését. Ezért a zuhanytálca az első, amit a tervezéskor kiválasztunk. A formái lehetnek szögletes, íves, négyszögletes, ötszögletű, téglalap alakú vagy folyókás.

Zuhanykabin részei – Zuhanyajtó

A zuhanyajtó mérete és formája dönti el, mekkora helyre lesz szükség a zuhanykabinból kilépve.

A zuhanyajtó nyílhat kifelé, mint egy átlagos ajtó. Lehet harmonika formájú, amit kis helyre össze lehet csukni, ezt csuklóajtónak hívják. A legkisebb helyet a toló zuhanyajtó foglalja, ezért kisebb fürdőkben ez a leggyakoribb.

Nyílási iránya lehet jobbos, balos vagy univerzális, ami mindkét irányban nyitható.

Zuhanykabin részei – Zuhanyfal, oldalfal

Amikor egyedibb megoldásokra van szükség, például közvetlenül a kád mellé telepítjük a zuhanykabint, akkor az oldalfal lesz a megoldás. Nagyon divatosak például az oldalfalakkal kialakított, a részben nyitott zuhanykabinok, melyeknek az egyik oldala hiányzik.

És nagyon hangulatosak tudnak lenni a többszemélyes, válaszfallal kialakított fürdők is.

Zuhanykabin részei – Zuhanyfolyóka

Egy méltatlanul elhanyagolt része a zuhanykabinnak. Pedig a zuhanyfolyóka méreté és formáján múlik, hogy milyen gyorsan folyik le a víz a lefolyóba. Az anyaga lehet műanyag vagy rozsdamentes acél.

Különböző szélességű és hosszúságú, és változatos mintájú folyókák közül választhatunk.

Zuhanykabin részei – Zuhanypanel

A zuhanypanel általában a zuhanykabin hátulsó részen, a falon helyezkedik el. Ha egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor ettől függ, hogyan jön a víz.

A zuhanyozás minőségét és élményét adja meg. Választhatunk esőerdő hangulatú, esőztetős fejzuhanyt. És változó fúvókaszámú hidromasszázs paneleket is.

Különböző anyagú, színű panelek és zuhanyfejek közül válogathatunk. Kényeztetés, élmény, ellazulás, stresszoldás.

Összegezve

A zuhanykabin ugyanúgy épül fel, mint egy ház. Tégláról, vagyis részekről – részekre. Minden egyes részlet fontos, mert befolyásolja a kényelmünket, a zuhanyozás esztétikáját és élményét.


honlap seo google Honlap-Seo a jobb Google-helyezésért: Tippek vízvezeték- és csatorna-problémák kezeléséhez. Életmód: ház, lakás, kert. Szolgáltatás – termék – online marketing.