Ipari konyhagépek

pari konyhagépek - nagykonyhai gép
Nagykonyhai gépek

5 nagykonyhai gép,

ami nem maradhat ki egy étterem konyhájából

Egy valódi nagykonyha számára elengedhetetlen, hogy a legmodernebb ipari eszközökkel dolgozzanak. Ezek az ipari eszközök nagyban leegyszerűsíthetik és ezáltal fel is gyorsíthatják a konyhai műveleteket. Kezdve egészen az előkészítéstől, a sűtés-főzésen át, a tárolásig és mosogatásig minden egyes műveleti fázisra találhatunk megfelelő megoldást. Amennyiben konyhai berendezés vásárlása előtt állunk, a döntés megkönnyítésére most összegyűjtöttünk 5 nagykonyhai gépet, ami nem maradhat ki egy étterem konyhájából sem.

Ipari konyhagépek széles választéka várja az anvalor.hu ipari konyhagép, vendéglátóipari gép webshopban.

Sütő eszközök

A sütő eszközök egy konyha szívének tekinthetőek, hiszen a legtöbb étel ezeken készül el és kapja meg végleges formáját. Éppen ezért az alábbi három gépre mindenképp érdemes egy pillantást vetnünk.

1, Ipari sütő

A vendéglátóipar egyik elengedhetetlen eszköze az ipari sütő. Ezek közül a légkeveréses sütők vagy statikus sütők a leginkább alkalmasak húsok, köretek, tésztafélék, halak, illetve egyéb ételek gyors és hatékony sütésére.

Valódi minőséget képviselnek a Tecnodom és Tecnoeka gyártók termékei. Ezek közül például bármely nagykonyha számára jó választás lehet a Technodom légkeveréses ipari sütője.

2, Tűzhely

A rozsdamentes konyhai berendezések tárházába tartozik egy kiváló ipari tűzhely is, amely így nagyszerűen beleilleszkedik a nagykonyhai berendezések közé, hiszen remekül működnek, könnyen kezelhetőek, és remekül tisztán tarthatóak.

Egyaránt találkozhatunk gáz, illetve elektromos üzemű tűzhelyekkel is, de például a Lotus elektromos tűzhelye kompromisszummentes megoldást kínál.

Hűtő eszközök

A sütésre szolgáló eszközök mellett, az alapanyagok tárolása is fontos szerepet kap egy nagykonyha életében, így nem árt egy-egy ipari hűtőszekrény beszerzése sem.

3, Kombinált hűtőszekrény

Az ipari kombinált hűtőszekrény és fagyasztószekrény előnyös megoldás azon nagykonyhák számára, melyek kis alapterülettel rendelkeznek, mivel ellátja egy hűtőszekrény és egy fagyasztószekrény feladatát egyaránt.

A Tecnodom ebben a kategóriában is képviselteti magát, méghozzá egy helytakarékos, de mégis kiváló minőséggel rendelkező kombinált hűtőszekrénnyel.

Eszközök előkészítésre

A sütés-főzés megkezdése előtt minden esetben az alapanyagok feldolgozására, előkészítésére kerül sor. Az előkészítés több területre is kiterjed: a húsfeldolgozást, tésztakészítést, vákuumfóliázást, zöldség-, és gyümölcsfeldolgozást, illetve többek között a felvágott szeletelést is az előkészítés fázisába sorolhatjuk. A húsfeldolgozáshoz például: húsdaráló, rostlazító, felvágott szeletelő, hamburger formázó. A tésztakészítéshez tésztanyújtó, ipari dagasztógép, a csomagoláshoz pedig vákuumfóliázó gépre lehet szükség.

Az előkészítés más területeihez szükséges gépekkel is találkozhatunk mint, a merülő mixer. zöldségmosó, zöldségszeletelő, gyümölcscentrifuga, krémkeverő-habverő gépek, füstölők.

4, Burgonyakoptató

Szinte biztos, hogy minden valamirevaló nagykonyha tárházában megtalálható a burgonya előkészítésére szolgáló burgonyakoptató. Ennek oka, hogy a burgonya, illetve más zöldségek pucolása időigényes feladat. Főleg akkor, ha olyan nagy mennyiségű alapanyagról van szó, ami a nagykonyhák esetén előfordulhat.

A Fimar ipari burgonyakoptatójában egyetlen ciklussal akár 18 kg zöldség is letisztítható, így rengeteg időt spórolhatunk használata által.

Mosogató eszközök

A mosogatás elengedhetetlen része a tiszta és megfelelően karbantartott konyhának, mivel csak így garantálható a kórokozómentes környezetet és a tökéletes minőségű ételek elkészítése. Az erre a célra szolgáló eszközök kínálatában többféle ipari mosogatógép is megtalálható, illetve kézmosókat, zuhanykarokat és vízlágyítókkal is találkozhatunk.

5, Mosogató gépek

A fronttöltésű ipari tányérmosogató és pohármosogató gépek megléte elengedhetetlen minden nagykonyha számára. Az ipari konyhákban nagy mennyiségű edény elmosogatása szükséges minél rövidebb idő alatt, erre a humánerőforrás helyett mindenképp javasolt gépesített eszközöket bevetni.

Az Aristarco nagykonyhai mosogatógépei, amellett hogy elképesztő mennyiségű koszos edényt és poharat képes pillanatok alatt elmosni, beépített leeresztő szivattyúval is rendelkezik, így erre sem kell már figyelmet szentelnünk.

Összefoglalva:

Egy ipari nagykonyhának számos eszközre van szüksége ahhoz, hogy a működése zökkenőmentesen és magas színvonalon történhessen. Ehhez a fenti eszközök kiváló segítséget nyújthatnak, de természetesen számos más eszközt is bevethetünk a szolgáltatás minőségének javításához.