Kínai okostelefon: Mi Mix

Kínai okostelefon: Mi Mix

A Xiaomi Mix 4 egy okostelefon, amely használata után a vásárló megérti, hogy a Xiaomi valóban kész egyenlő feltételekkel versenyezni nemcsak a Samsunggal, hanem az Apple-lel is. Mégsem javasoljuk, hogy hanyatt-homlok fusson, és rendelje meg az eszközt az AliExpressről vagy máshol.

Tény, hogy az okostelefonnak még nincs nemzetközi verziója, ez pedig azt jelenti, hogy a kezelőfelület nyelvének angolra váltásakor is néhol kijönnek a kínai szolgáltatások (például hangasszisztens vagy Mi Pay fizetési rendszer). És még egy szabadalmaztatott böngészőben sem lehet módosítani a keresőmotort a címsorban Google-ra. Baidu, Sogou és SM közül lehet választani. De tényleg lehetetlen bármit is csinálni a készülékkel? Vagy lehetséges-e a kínai Androidot teljes értékű működő okostelefonná alakítani? Illetve: tudunk e rajta hosszabb szöveget írni latin betűkkel?

Ezt a mobilt mire is lehet használni?

Okostelefon Kína
Mi Mix a kínai marketing csodatelefon

Megszokhattuk már, hogy a Kínában gyártott termékek egyre fejlettebbek és a hatékony technológiai kémkedésnek köszönhetően a kínaiak is egyre jobb kütyüket gyártanak. A hatalmas országban egyre többen szeretnének minőségi okostelefont vásárolni, ezért pedig hajlandóak fizetni is – írja a PR Marketing Blog.

Hagyományosan a kínai kütyük marketing bemutatója Pekingben zajlik, ahol most egy valódi gyöngyszemet mutattak be, a Mi Mix okostelefont, mely a legtöbb újságíró és marketinges szakember szerint bőven lekörözi az iPhone 7 és a Google Pixel mobiltelefonokat paramétereit tekintve és dizájnban is.

Az okostelefon meglehetősen pofásra sikerült. A Mi Mix jól sikerült dizájnjáért Philippe Starck volt a felelős, aki valószínűleg egyik legjobb művére lehet büszke a Mi Mixben.

A Mi Mix 6,4 hüvelykes átmérője, már-már tablet kategóriába esik, hiszen héthüvelykes tabletekkel találkozhatunk a piacot, ezért talán megfelelőbb phabletnek nevezni a Mi Mixet. A kijelző körül szinte nincs keret, mindössze a mobil alsó részén van egy fekete csík, ahol érintőgombokat találunk.

A Mi Mix okostelefon használható képernyőfelülete 91,3 százalék. Az iPhone 7-nél ez az arány 67,7 százalék, a Google Pixel XL-nél 71,2 százalék. A dizájn miatt a kamerát a készülék aljára helyezték, a hangszórót és mikrofont pedig úgy alakították át, hogy illeszkedjen az új dizájnba. A mobil kijelzője tehát 23 százalékkal nagyobb, mint az amúgy hasonló méretű iPhone 7 Plus kijelzőjénél.

A Mi Mix specifikációja:

  • 6,4 hüvelykes, 2040*1080 pixeles kijelző
  • 2,35 GHz Qualcom Snapdragon 821 processzor
  • 4 vagy 6 GB RAM, 128 vagy 256 GB tárhely
  • 4400mAh akkumulátor, gyorstöltési lehetőséggel
  • 16 megapixeles hátulsó és 5 megapixeles elülső kamera

Továbbra is generális kérdés

Szétnyitható okostelefon a kínaiaktól, amely nagyon gyorsan meghódíthatja a világot. A kínai Mi Mix okostelefon már nemcsak tömeges SMS küldésre ideális, hanem valódi konkurenciát jelent a nagy mobiltelefon gyártó cégeknek, amelyek mostanában több marketing fiaskót is elkövettek, ami nem segít növelni eladásaikat. Nagyon érdekes további témák: mobil termék, hírrovat, PR marketing blog tartalma, mobil vásárlás, okostelefon ára, mobilmarketing kampány. Google honlap optimalizálás.