Mire kell figyelni raktársátrak tervezésénél?

raktársátor tervezésA megfelelő raktársátor sokat segíthet bármely cég számára. Ezekkel ugyanis gyorsan és hatékonyan növelhetjük raktározási kapacitásunkat. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a megfelelő raktársátrat szerezzük be. Ehhez számos céget találhatunk, de nem feltétlenül kell az első adandó lehetőségre lecsapnunk. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttük mire kell figyelni a raktársátrak tervezésénél.

Hogyan válasszuk ki a legjobb raktársátor tervező, kivitelező céget?

Raktársátor készítés esetén a legjobb egy olyan tapasztalt, teljeskörű szolgáltatásokat nyújtó céget választanunk, ahol több referenciát is találhatunk, amik a saját igényeinkkel is összeegyeztethetők. Emellett fontos az is, hogy ne csak a tervezést vállalják, hanem a gyártás és az összeszerelés terén is rendelkezésünkre álljanak.

Amennyiben megbízható kivitelezőre vágyunk, aki segít az igényeinknek megfelelő raktársátrat választani, akkor azt az alábbi elérhetőségek egyikén érdemes lehet érdeklődni, hiszen a KreatívTent több éves tapasztalatra tekint vissza raktár-, rendezvény- és sportsátrak tervezése és gyártása terén is.

Telefon: +36 20 5891003

Email: info@kreativtent.hu

Tervezési szempontok raktársátor tervezésben

Raktársátrak, sportsátrak, mezőgazdasági sátrak, rendezvénysátor megrendelése esetén az alábbi dokumentációknak kell elkészülniük:

  • költségvetési tervdokumentáció
  • műszaki, statikai és alapozási tervdokumentáció
  • gyártmányterv

Raktársátrak költségvetési terve

A sátor típus, a rögzítési mód, a statikai méretezés és a kapcsolódó berendezések, kiegészítők egyeztetése után pontos költségvetés állítható össze, mely tartalmazza a sátor tervezési, gyártási és helyszíni szerelési költségeit is.  A sátor fogadószerkezetének költségszámításához a statikai adatok alapján megállapítható a szükséges beton erősség, beton mennyiség, vagy egyéb talajmechanikai igények, valamint azok költségvonzata is.

Raktársátrak műszaki, alapozási tervdokumentációja

A raktársátrak tervezése során fontos, hogy tapasztalt mérnökök, gyártó szakemberek tanácsai által már az előtervezési, sátor fogadószerkezetének előkészítési szakaszában figyelembe kell venni a raktársátor vázával, és a kapcsolódó berendezéseivel kapcsolatos követelményeket, mint például a:

  • sátor rögzítés,
  • beton alap igény,
  • elektromos- és energetikai felállások,
  • meteorológiai és egyéb terhek,
  • statikai adatszolgáltatások.

Raktársátrak gyártmánytervezése

Egy megbízható sátortervező cég esetében a vázszerkezet gyártása, valamint a rögzítő és kapcsoló acél elemek gyártása minden esetben jóváhagyott tervek alapján történik.  A szükséges ponyváról, a kialakítandó rétegrendekről szintén gyártmányrajzok készülnek, így az adott projekt egyedi jellege esetén is könnyen visszaellenőrizhetővé válik a gyártott termék, akár pótlás, akár újragyártás, javítás esetén is.

Egy gyártmányterv azonban magában foglalhatja a grafikai és a látványtervezési folyamatokat is. A raktársátrak esetében ugyanis a ponyva termék esetén fontos kérdéskör lehet az, árnyékolástechnikai jellemző, valamint a szükséges dekorációs látványterv is. Erre szintén érdemes odafigyelnünk, ha valóban minőségi raktársátorra vágyunk.

Összegezve

A raktársátrak tervezése során több tényezőt is figyelembe kell venni, melyek egy része a hosszú élettartamot, míg mások a megfelelő ár-érték arányt szolgálják. Emiatt mindenképp érdemes megbízható raktársátor tervező céget keresnünk, mint amilyen a KreatívTent is.


* hirderés *

honlap seo google

Elektromos raktárfűtéssátor tető gyártás télikerthez, teraszra