A laptopok fejlődése. Használt notebook

A laptopfejlődés fontosabb mérföldkövei

  • Az első laptopokat az 1980-as években fejlesztették ki. Ezeknek az eszközöknek a mérete és súlya is jelentős volt, azonban az akkumulátoraik általában csak egy-két órán át működtek.
  • Az IBM ThinkPad: Az IBM ThinkPad az 1990-es években jelent meg, és az első olyan hordozható számítógép volt, amelynek az akkumulátora hosszabb ideig működött.
  • Az első ultrabook a 2010-es évek elején jelent meg, és a vékony, könnyű tervezés és az erős teljesítmény volt a fő jellemzőjük.
  • Transzformer laptopok: az átalakítható modellek az 2010-es évek közepén jelentek meg, és lehetővé tették a felhasználók számára, hogy az eszközt notebookként vagy tabletként használják.
  • Az utóbbi évtizedben kifejlesztett gamer laptopok a felhasználók számára lehetővé teszik a magasabb teljesítményű játékok futtatását.
  • Ugyancsak friss fejlesztés az okos otthoni rendszerekkel integrálható laptopok megjelenése.
  • Miközben új és újabb komputergenerációk jelennek meg, feltűnő a használt laptop értékesítés emelkedése. Emögött környezettudatos vásárlói magatartás áll.

Új és újabb notebook-generációk

Nézzük meg részletesebben, mi történt az azt követő évek és évtizedek alatt, hogy a laptopkoncepció mint ötlet alapvetően megszületett? Milyen mérföldkövei és fontosabb állomásai voltak annak a folyamatnak, aminek az eredményeként végül megalkotásra kerültek a manapság használatos mobil PC-k?

Olvass tovább

A szolgáltatás online marketingje

Webáruház vagy más szolgáltatás indítása

laptop memória webáruház marketingje
Laptopmemória-modulok egy hardverszerviz webáruházának a kínálatában

Tisztában kell lenned azzal, hogy online szolgáltatásod minden minden mozzanatát a kibertér nem látható sztrádáján és mellékútjain hajtod végre. Ha fiatal vagy, akkor ebben nagyon jól érezheted magad. Ha idősebb vagy, ez ijesztő lehet számodra. Akárhogy is adódik, ha webáruházat indítottal és abban például laptopalkatrészeket értékesítesz, akkor vállalkozó szellemű vagy. Az alábbi tippek és tanácsok segíthetnek eligazodni az online szolgáltatások világában. A siker elérése érdekében érdemes lehet néhányat megfogadnod.

Online kapcsolat az ügyféllel, vásárlóval

Bármi is legyen vállalkozásod, az online marketing legfőbb attribútuma egy weboldal. Annak érdekében pedig, hogy ügyfeleid elégedettek legyenek, mindenképpen létre kell hoznod egy kapcsolattartási oldalt. Könnyűvé kell tenned ennek megtalálását (pl.: főmenü, első link). Nincs annál bosszantóbb a webhely látogató számára, mint ha kérdést szeretne feltenni egy termékről (pl. memóriakártya) vagy szolgáltatásról (akkucsere), és nincs egyértelmű eligazítás arról, hogyan lehet ezt megtennie.

Az internetes marketing túlmutat magán az interneten. Személyes kapcsolatokat építő konferenciákat lehet szervezni az online szolgáltatások kínálatáról, így a marketing mint nagyszerű eszköz átlép az offline szférába.

Online áruházak esetében alkalmazz visszajelzési stratégiát. Legyen egy fórum, topik vagy FB-profil, ahol vevőid kifejezhetik elégedettségüket. Például:

Olvass tovább

Laptop alkatrészek. Szerviz Budapest

A laptopalkatrész-szerviz szolgáltatásai

laptop infra forrasztó
Laptop alkatrészek javítása infra forrasztógéppel

Alkatrészjavítás mint szolgáltatás: olyan típusú szervizi eljárás, amelynek során a meghibásodott egység működőképességét a hibás alkatrészek cseréjével állítják helyre. Ebben az esetben nincs szükség nagyobb új munkablokk (pl. alaplap, kijelző, billentyűzet…) vásárlására. Csak a működésképtelenné vált régi egység hibás részeit cserélik ki – általában forrasztással. Ez a módszer olcsóbb, mint a moduláris javítás (nagyobb panel, blokk, modul cseréje), de magasan képzett mestert igényel. Valamint speciális forrasztóberendezést, amely lehetővé teszi a mikroáramkörök cseréjének nagy pontosságú műveleteit.

Ilyen például az infrasugaras forrasztóállomás. Ez egy funkcionálisan nagy teljesítményű eszköz minden típusú modern mikroáramkör ki- és beforrasztására. Az ólommentes forrasztási technológia garantálja a kiváló minőségű javítást minden panelen.

Olvass tovább

Laptopról SMS küldés vállalkozóknak

Online üzenetküldő megoldás kis- és nagyvállalatok számára

sms küldés - laptop számítógép
Tömeges SMS küldés Dell laptopról. Online szöveg írása

Egyedülálló szolgáltatást kínál a Pirézműhely és az Arvisura Alapítvány online marketing osztálya 0-24 órás rendelkezésre állás mellett. Weboldaluk információi szerint több éves fejlesztés során került kialakításra egy olyan online SMS gateway rendszert, amelynek  segítségével laptopról vagy asztali számítógépről tömeges méretben küldhető telefonos üzenet magyar és külföldi mobilhálózaton működő eszközökre.

Olvass tovább