A szolgáltatás online marketingje

Webáruház vagy más szolgáltatás indítása

laptop memória webáruház marketingje
Laptopmemória-modulok egy hardverszerviz webáruházának a kínálatában

Tisztában kell lenned azzal, hogy online szolgáltatásod minden minden mozzanatát a kibertér nem látható sztrádáján és mellékútjain hajtod végre. Ha fiatal vagy, akkor ebben nagyon jól érezheted magad. Ha idősebb vagy, ez ijesztő lehet számodra. Akárhogy is adódik, ha webáruházat indítottal és abban például laptopalkatrészeket értékesítesz, akkor vállalkozó szellemű vagy. Az alábbi tippek és tanácsok segíthetnek eligazodni az online szolgáltatások világában. A siker elérése érdekében érdemes lehet néhányat megfogadnod.

Online kapcsolat az ügyféllel, vásárlóval

Bármi is legyen vállalkozásod, az online marketing legfőbb attribútuma egy weboldal. Annak érdekében pedig, hogy ügyfeleid elégedettek legyenek, mindenképpen létre kell hoznod egy kapcsolattartási oldalt. Könnyűvé kell tenned ennek megtalálását (pl.: főmenü, első link). Nincs annál bosszantóbb a webhely látogató számára, mint ha kérdést szeretne feltenni egy termékről (pl. memóriakártya) vagy szolgáltatásról (akkucsere), és nincs egyértelmű eligazítás arról, hogyan lehet ezt megtennie.

Az internetes marketing túlmutat magán az interneten. Személyes kapcsolatokat építő konferenciákat lehet szervezni az online szolgáltatások kínálatáról, így a marketing mint nagyszerű eszköz átlép az offline szférába.

Online áruházak esetében alkalmazz visszajelzési stratégiát. Legyen egy fórum, topik vagy FB-profil, ahol vevőid kifejezhetik elégedettségüket. Például:

laptop memória bővítésMegvásároltam webáruházukban egy DDR4 2400MHz új FULL VOLT 8GB laptop memória modult. Beszerelése után sokkal gyorsabb lett a készölékem, köszönöm a lehetőséget és a honlapon kapott szakmai tanácsokat (Laptop gyorsítás otthon c. cikk blogjukban).

Sok internethasználó még ma is aggódik az online vásárlás biztonsági kockázata miatt. Megkérdőjelezik, mi történik, ha a termék vagy szolgáltatás nem felel meg az igényeiknek. A visszatérítési irányelv népszerűsítése elősegíti a potenciális vevőknél a bizalom kialakítását.

QR-kód: online és offline marketing

Azok számára, akik egyszerre alkalmazzák az internetet és a valós marketinget, érdemes alkalmaznia a QR-kódokat, hogy összekapcsolják ezt a két világot. A QR-kódok azok a négyzet alakú vonalkódok, amelyeket most sok nyomtatott hirdetésben láthatunk. Intelligens telefonokkal leolvashatók azonnal eljuttatják a potenciális ügyfeleket a weboldaladra. Számos alkalmazással ingyenesen előállíthatók, így ideálisak egy kisvállalkozás szűkös költségvetéséhez.

Köszönd meg a látogatást, vásárlást

Az egyik lépés, amelyet sok internetes marketingszakértő elfelejt: köszönetet mondani a látogatóinak és az ügyfeleknek. Akkor is, ha átkattintottak.

Blogindítás, hivatkozások, közösségi média

Online szolgáltatásod további népszerűsítése érdekében indíts blogot. A blogod segít abban, hogy a termékeid többet szerepeljenek. A blogok nagyon népszerűek. Nincs mit veszítened a blog indításával – de sokat nyerhetsz. Így festhet hírfolyamod az érintett témában: Laptop alkatrészek: akkumulátor, töltő, memória.

A saját oldalaidnak hasznos linkeket tartalmazniuk, amelyek más webhelyekre mutatnak. Ha ezek a linkek sok látogatót közvetítenek, akkor valószínűleg ez arra ösztönzi a partnereket, hogy linkeljenek vissza a honlapodra.

Csatlakozz a bloghálózatokhoz, hogy a legtöbbet hozd ki portálodból. Használd a közösségi médiát.

…Miután elolvastad ezeket a tippeket, reméljük, hogy kényelmesebb lesz számodra a navigáció a kibertér hatalmas kiterjedésében. Az internetes marketing végül is jó kaland és még jobb üzlet!

Fontos tanács: a Google keresőben laptop alkatrészekkel vagy infratermékekkel, vízszűrőkkel vagy műanyaggyártással foglalkozó weboldaladat a SEO keresőoptimalizálás és SEM keresőmarketing eszközeivel viheted sikerre.

Szólj hozzá!